صادرات و واردات یونجه

صادرات و واردات یونجه

صادرات و واردات یونجه

 

واردات یونجه به کشور بیشتر از روسیه  انجام می‌گیرد. یونجه گیاهی سرسبز  و خوش هضم می‌باشد که در خوراک دام‌ها نقش مهمی دارد. این گیاه در اغلب کشور‌ها بعنوان محصول علوفه‌ای مهم کشت می‌شود. یونجه اغلب بصورت خشک شده نگهداری می‌شود و در هر زمان از سال قابل استفاده است. یونجه حاوی پروتئین و ویتامین‌های زیادی می‌باشد که در افزایش شیر دام‌ها و کیفیت گوشت آن‌ها مؤثر می‌باشد و مواد مورد نیاز بدن آن‌ها را تأمین می‌کند. در این مقاله اهمیت استفاده از یونجه، صادرات و واردات آن را بررسی می‌کنیم در ادامه برای آشنایی بیشتر همراه باشید.صادرات و واردات یونجه باکیفیت بخش اعظمی از تجارت ایران را در دست گرفته‌است.همچنین مقاله ای درباره “صادرات و واردات یونجه با کیفیت” نوشته شده برای مطالعه کلیک کنید

 

 

یونجه چیست؟

یونجه گیاهی سرسبز با برگ‌های گرد و کمی کشیده می‌باشد که در فصل بهار تا پاییز قابل برداشت می‌باشد. در طول این زمان می‌توان هر ماه یکبار محصول آن را برداشت کرد. یونجه را اغلب پس از برداشت خشک می‌کنند و خشک شده‌‌ی آن در هر زمان از سال قابل استفاده می‌باشد. یونجه گیاهی از خانواده‌ای باقلاییان است که تاریخچه‌ی کشت آن به یونان و روم باستان برمی‌گردد. این گیاه در بسیاری از کشور‌های جهان بعنوان محصول علوفه‌ای مهم کشت می‌شود. یونجه نقش مهمی در تغذیه‌ی دام‌ها دارد و حدود ۶۰ درصد تغذیه‌‌ی دام‌ها را تشکیل می‌دهد. یونجه در اوایل بهار و پس از گذشت سرمای زمستانی کشت می‌شود و گیاهی چند ساله است یعنی لازم نیست هر سال کشت شود. در اوایل بهار هر سال ریشه‌های یونجه را با دادن کود مناسب حیوانی و کود سفید آبیاری می‌کنند و گیاه بتدریج رشد می‌کند.

 

اهمیت یونجه در تغذیه‌‌ی دام‌ها

یونجه از مهم‌ترین خوراک دام‌ها محسوب می‌شود که به تنهایی و یا مخلوط با کاه بکار می‌رود. این گیاه برای دام‌ها خوش هضم است و شیر آن‌ها را زیاد می‌کند. یونجه حاوی ویتامین‌ها و پروتئین زیادی می‌باشد که مواد مورد نیاز دام‌ها را فراهم می‌کند. این گیاه در افزایش کیفیت گوشت دام‌ها مؤثر می‌باشد. به این علت افرادی که دام‌های خود را با هدف پرواری کردن نگهداری می‌کنند در تغذیه‌‌ی آن‌ها از یونجه استفاده می‌کنند. یونجه را برای استفاده‌ی دام‌ها با دستگاه مخصوص خرد می‌کنند تا خوش هضم تر شود. این گیاه عملکرد دستگاه گوارش دام‌ها را بهبود می‌بخشد و اشتهای آن‌ها را افزایش می‌دهد.

صادرات و واردات یونجه

 

صادرات یونجه

یونجه‌ی ایران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس از قبیل عمان، قطر، کویت و امارات صادر می‌شود و به کشور‌های دور و اروپایی صادر نمی‌شود. صادرات به کشور‌های همسایه مزایای زیادی دارد و هزینه‌های حمل و نقل را کم می‌کند. یونجه از جمله محصولاتی است که صادرات آن  به وسایل حمل و نقل بیشتری نیاز دارد چون فضای بیشتری را اشغال می‌کند. صادرات یونجه اغلب به کشور‌هایی انجام می‌شود که بعلت آب و هوای نامساعد نمی‌توانند این گیاه را تولید کنند و یا در تولید کمبود دارند. نگهداری و پرورش انواع دام‌ها در اغلب کشور‌ها بسیار رواج دارد. صادرات یونجه از سال ۹۷ در ایران متوقف شده بود یکی از دلایل آن صادرات بی رویه افراد سودجو بود. افراد سودجو یونجه را با ارز دولتی وارد کرده و به قیمت آزاد به کشور‌های خارجی صادر می‌کردند و از این طریق سود کلانی بدست می‌آوردند.

 

واردات یونجه

یونجه اغلب از کشور‌هایی مانند روسیه به ایران وارد می‌شود. علت واردات یونجه افزایش تقاضای آن از سوی دامداران و کمبود آن در بازار می‌باشد. گاهی نیز واردات یونجه بخاطر متعادل کردن بازار داخلی انجام می‌شود تا قیمت آن کاهش یابد. در چند سال اخیر قیمت یونجه در بازار‌های داخلی افزایش چشمگیری داشته است.  چنان که برخی دامداران معتقدند به علت گرانی یونجه و علوفه نگهداری دام‌ها صرفه‌ی اقتصادی ندارد. اگر واردات یونجه در جهت کاهش قیمت‌ها عمل کند برای بهبود صنعت دامداری کشور بهتر خواهد بود.

صادرات و واردات یونجه

عوامل مؤثر در توسعه‌ی صادرات یونجه

برای توسعه‌ی صادرات یونجه ابتدا باید میزان تولید آن را افزایش داد. برای افزایش تولید لازم است زمین‌های حاصلخیز قابل کشت بیشتری را به  یونجه اختصاص دهیم. یونجه‌ها گاهی بخاطر کیفیت پایین برای صادرات مناسب نیستند، برای جذب مشتری خارجی تولید کنندگان باید کیفیت تولید آن را بالا ببرند. یونجه ایران بسته بندی ضعیفی دارد برخی کشور‌ها مانند عمان که به کیفیت بسته بندی بسیار اهمیت می‌دهند در صورت ضعیف بودن بسته بندی به خرید تمایلی نشان نمی‌دهند. بسته بندی مناسب یونجه باعث می‌شود که این محصول سالم به کشور مقصد برسد.

شرکت بازرگانی اریس تجارت عرضه کننده مرغوب ترین و با کیفیت ترین محصولات دامی در سطح کشور می باشد شما مشتریان عزیز برای ثبت سفارش خود می توانید با یکی از شماره های زیر با ما در تماس باشید همچنین با عضویت در کانال تلگرامی و اینستاگرام اریس تجارت ازمطالب بروز و مفید و مشاوره های رایگان ما برخوردارشوید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *